Procter&Gamble vinde înălbitorul ACE către o companie italiană în care este acţionar

Autor: Cristina Roşca 04.06.2014
Producătorul de bunuri de larg con­sum Procter&Gamble a primit acordul Consi­liu­lui Concurenţei pentru a vinde înălbitorul ACE către o companie italiană în cadrul căreia gigantul american este acţionar. Fater s.p.a., companie controlată de P&G şi de Tenimenti Angelini s.p.a., preia astfel busi­nessul ACE.
 
Consiliul Concurenţei anunţă că preluarea implică atât activitatea de fabricare, ambalare, distribuire, promovare, cât şi pe cea de vânzare a produselor pentru îngrijirea ţesăturilor ACE.
 
WikiZF: Profilul companiei Procter & Gamble Distribution S.R.L.
 
Produsele sub acest brand erau realizate şi pe piaţa locală la Timişoara în fabrica P&G unde se mai produc şi alte branduri şi alte ti­puri de articole. „Fabrica P&G din Timişoara va continua să producă ACE pentru Fater“, spun reprezentanţii P&G România.
 
La începutul acestui an P&G a anunţat că vinde către Fater s.p.a. divizia de înălbitori din Europa în încercarea de a se concentra pe activităţile de bază ale companiei. La nivel local, pentru finalizarea tranzacţiei a fost nevoie de acordul Consiliului Concurenţei.