Listarea anului: Statul vrea să atragă la Electrica 10.000 de mici investitori

Autor: Roxana Petrescu 04.06.2014

Statul vrea să atragă cel puţin 10.000 de mici investitori cu listarea Electrica, garantându-le acestora subscrierile în ofertă până la pragul maxim de 10.000 de lei.

Oferta publică de vânzare a 51% din acţiunile celui mai mare distribuitor de energie din România ar urma să înceapă pe 16 iunie, iar listarea pe bursă este aşteptată să aibă loc pe 3 iulie.

WikiZF: Profilul companiei Electrica

Prima zi de subscriere pentru acţiunile Electrica, un business de aproape 1,2 miliarde de euro, singurul pe care statul îl mai are în domeniul distribuţiei şi furnizării de energie electrică, ar putea fi 16 iunie, din acest proces statul estimând să încaseze circa 400 de milioane de euro. Electrica devine astfel cea mai mare listare derulată pe bursă de statul român, peste cea a Romgaz, care a strâns 390 de milioane de euro de la investitori.

„O listare nu face decât bine”, a declarat Ioan Roşca, directorul general al Electrica, întrebat fiind care sunt motivele pentru care statul este pregătit să vândă 51% din companie, un business profitabil şi stabil prin natura reglementată a activităţii, care are o bază extinsă de clienţi formată din peste 3,6 milioane de consumatori.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- date despre ofertă, perioada de subscriere; pragul minim garantat de stat

- valoarea pachetului minim de acţiuni şi suma maximă garantată 

- destinaţia fondurilor obţinute prin listare ; date despre companie

- informaţii depsre vânzarea unui pachet de 26,69% din Rom­petrol Rafinare şi  privatizarea combinatului chimic Oltchim