HTC, afectat în continuare de vânzări în scădere, chiar dacă noua serie One M8 pare să fie un succes

Autor: Aurelian Mihai 04.06.2014

Chiar dacă se poate lăuda cu o gamă smartphone apreciată de public, ce a ajuns deja la a doua generaţie, HTC încă se luptă pentru supravieţuire în piaţa extrem de competitivă a dispozitivelor mobile, scrie Go4it.

După ce lunile martie-aprilie păreau să fi repus compania pe un trend ascendent, bilanţul vânzărilor pentru luna mai a venit cu rezultate dezamăgitoare, veniturile companiei scăzând cu 4.59% faţă de luna anterioară. Însă comparat cu aceeaşi lună a anului trecut, scăderea veniturilor cu 27.37% pare de-a dreptul alarmantă.

Anunţat în urma unor lansări de produse considerate de succes, mărturie pentru asta fiind numeroasele review-uri pozitive adresate noului telefon HTC One M8, declinul nu pare să fie legat de calitatea produselor HTC, ci de eşecuri survenit pe alte planuri. Deşi neplăcută, recenta trecere a companiei Beats Electronics în portofoliul Apple este probabil fără consecinţe prea mari, logo-ul Beats fiind deja eliminat de pe majoritatea produselor HTC în urma vânzării acţiunilor deţinute în cadrul Beats.

Citiţi mai multe despre situaţia de la HTC pe www.go4it.ro