Eşec la Oltchim: administratorii judiciari n-au reuşit să atragă cumpărători nici în a doua licitaţie

Autor: Adrian Cojocar 10.06.2014

Consorţiul format din Rominsolv, companie reprezentată de Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring nu a reuşit să atragă vreun cumpărător pentru activele viabile ale Oltchim până la expirarea termenului de depunere a ofertelor angajante, care a fost vineri 6 iunie.

Totodată, surse din cadrul Olt­chim spun că socie­tatea se află în continuare pe pierdere, contrazicând spu­se­le premierului Vic­tor Ponta, care a declarat la sfâr­şitul săpt­ă­mâ­nii trecute că Oltchim nu mai are pier­deri şi este eligibilă pentru credi­tare.

WikiZF: Profilul companiei Oltchim S.A.

Este a doua tentativă de anul acesta a administratorilor judiciari de vânzare a Oltchim care se soldează cu un eşec în ciuda declaraţiilor din partea acestora şi a reprezentanţilor Ministerului Eco­no­mică că există interes major pentru com­panie.

Până în momentul de faţă cinci investitori au plătit câte 20.000 de euro plus TVA pentru a cumpăra caietul de sarcini al Oltchim, însă informaţiile din caietul de sarcini şi modul cum a fost pregătită oferta nu au fost destul de atractive pentru a convinge măcar un investitor să depună ofertă angajantă pentru Oltchim.

„La expirarea termenului-limită, consorţiul de administratori judiciari a constatat că nu a fost depusă nicio ofertă angajantă pentru achiziţionarea acţiunilor deţinute de Oltchim SA la Oltchim SPV“, au anunţat adminis­tratorii judiciari printr-un comunicat. În luna decembrie a anului trecut Mi­nis­terul Economiei a înfiinţat o nouă firmă, denumită Oltchim SPV, care a preluat activele combinatului chimic, fără datorii.