Orange, singurul operator cu un profit net de peste 100 mil. €

Autor: Adrian Seceleanu 09.06.2014

Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, a obţinut anul trecut un profit net de 113,3 mil. euro, în scădere cu 2% faţă de anul precedent, rămânând astfel singura companie de comunicaţii din România cu un câştig anual de peste 100 mil. euro, arată rezultatele publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor pentru toţi operatorii mari, cu excepţia Romtelecom.

Compania controlată de francezii de la Orange şi-a conservat în 2013 marja profitului net în jurul a 12%, astfel că pe fondul creşterii veniturilor cu 6% operatorul a înregistrat un rezultat net aproape egal cu cel din 2012, de 116 mil. euro.

WikiZF: Profilul companiei Orange

Subsidiara grupului britanic Vodafone a înregistrat pe de altă parte o scădere de 13% a profitului net, la 97,5 mil. euro, în timp ce Cosmote - numărul trei pe piaţă, controlat de OTE (Grecia) şi Deutsche Telekom (Ger­ma­nia), a revenit pe pierdere, după ce înregistrase profit în 2012. Şi RCS&RDS, UPC, Societatea Naţională de Radioco­municaţii şi Digital Cable Systems (care operează sub brandul AKTA) au înregistrat pierderi în 2013.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- valoarea totală a afacerilor cumulate de primii 30 de jucători din piaţă 

- date despre rezultatele financiare ale Cosmote şi RCS&RDS 

- grafice şi tabele despre piaţa de profil