Polonezii de la Resource Partners preiau integral centrele World Class: familia Velenza a vândut 29% din companie

Autor: Mirabela Tiron 14.06.2014

Fondul polonez Resource Partners, specializat în investiţii de tip private equity în Europa Centrală si de Est, a preluat şi restul participaţiei de 29% la compania World Class România, ce operează 11 centre de fitness pe piaţa locală, după ce în martie anul acesta achiziţionase pachetul de 71% deţinut de suedezii de la World Class.

„Imediat după ce am preluat pachetul de 71% am început negocierile cu Dumitru  Velenza (care avea un pachet de 25% - n.red.) şi Maria Andreea Velenza (4% - n.red.)“, a declarat pentru ZF Dan Fărcăşanu, directorul de investiţii al fondului polonez Resource Partners.

Preluarea World Class este prima investiţie a fondului în România.  Dumitru Velenza va rămâne în board-ul companiei, potrivit reprezentantului fondului.

„Avem în plan să ajungem la 25-30 de centre de fitness în toată ţara. Anul acesta vrem să ajungem la 16-17 centre, suntem în discuţii, iar anul viitor să deschidem alte  5-6 noi săli de fitness. Luăm în calcul şi achiziţii de săli de fitness“, a spus Făr­căşanu, care aşteaptă o cifră de afaceri de 12 mi­lioane de euro până la finalul anului la World Class România.