Un tânăr de 24 de ani a investit 15.000 € într-un magazin cu praline

Autor: Mădălina Dediu Panaete 23.06.2014

Ionuţ Belenis, 24 de ani, un tânăr din judeţul Bihor, a investit anul trecut 15.000 de euro într-un mic magazin în centrul comercial Lotus din Oradea, unde vinde praline, tablete de ciocolată şi fructe învelite în ciocolată.

Tânărul, care a lucrat timp de cinci ani pentru o companie care comer­cia­li­zează ierburi aromate, a deschis ma­ga­zi­nul cu praline Delights la începutul lunii decembrie anul trecut, lună care re­pre­zintă vârful vânzărilor dintr-un an pentru produsele din ciocolată.

„Anul trecut am fost în Elveţia în interes de serviciu şi am vă­zut acest tip de afacere şi aşa mi-a venit ideea să deschid o ast­fel de «insulă» cu praline în Oradea“, a spus antreprenorul care este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice, specia­li­za­rea Management şi a unui master în Administrarea afa­ce­ri­lor în comerţ şi turism din cadrul aceleiaşi facultăţi din Oradea. El a investit în această afacere 15.000 de euro, sumă ca­re a inclus şi amenajarea spaţiului şi achiziţionarea mobilierului.

Prima lună de activitate i-a adus firmei Delightscandy, cea care administrează micul magazin cu praline, încasări de 30.000 de lei (aproape 7.000 de euro), însă din martie vân­zările au variat în intervalul 15.000-20.000 de lei pe lună. „Cea mai mare comandă a fost în perioada sărbătorilor şi a venit din partea unei multinaţionale. Compania a cumpărat praline pentru cadouri în valoare de 5.000 de lei“, a afirmat el. De asemenea, el spune că vânzările au început să scadă din mai-iunie pe fondul temperaturilor ridicate.