Contor Group, listată prin IPO în 2008, va propune intrarea în faliment

Autor: Adrian Cojocar 18.06.2014
Administratorul judiciar al producătorului de contoare de măsurare a apei Contor Group (simbol bursier CGC), care s-a listat în 2008 pe bursă printr-o ofertă în cadrul căreia a atras 3,6 mil. euro de la investitori pentru un pachet de 25% din acţiuni, a convocat adunarea creditorilor pe data de 23 iunie în vederea aprobării depunerii cererii de intrare în faliment a societăţii.
 
„Adunarea generală extraordinară a acţionarilor (...) constată că nu au fost depuse/înregistrate niciun fel de propuneri privind setul de măsuri concrete care să conducă la redresarea situaţiei financiare actuale a Contor Group SA şi salvarea acesteia de la faliment“, se arată în raportul publicat pe bursă de conducerea societăţii.
 
Decizia vine după ce oferta de vânzare a pachetului de control al Contor Group  care a avut loc în acest an s-a soldat cu un eşec, iar administratorul judiciar al societăţii, SCP Expert din Arad, nu a găsit alternative de salvare a companiei.
 
În cadrul ofertei un pachet de aproape 60% din acţiuni a fost oferit pentru o sumă modică, de 463.000 de euro, care presupunea şi preluarea datoriilor companiei, de circa 0,8 milioane de euro.