“Meniul secret” oferit de McDonalds de la Campionatul Mondial din Brazilia 2014

Autor: Luciana Georgescu 18.06.2014

Fanii Campionatului Mondial din Brazilia 2014, care au parcurs peste 10.000 de km distanţă pentru a urmări meciurile în direct, se pot bucura de mâncare tradiţională atât în restaurantele locale, cât şi în fast-foodurile McDonalds, care pun la dispoziţia clienţilor un “meniu secret”, format din mâncare cu specific brazilian, scrie Bloomberg.

“Meniul secret” cunoscut sub numele de “Meniul oamenilor de afaceri” include orez şi fasole, care pot fi comandate alături de friptură (de pui, vită sau peşte), salată, fructe pe post de desert şi apă.

Meniul este ţinut sub tejghea şi este pus la dispoziţia consumatorilor numai la cererea acestora.

Opt ani au fost necesari pentru a aduce pe mesele clienţilor McDonalds “Meniul oamenilor de afaceri”. În 2006, un sindicat muncitoresc s-a plâns de calitatea prânzurilor, argumentând că produsele din meniuri nu sunt sănătoase. Guvernul brazilian a deschis o investigaţie, iar şase ani mai târziu McDonalds a creat o alternativă: “meniul secret”.

În prezent, angajaţii companiei primesc astfel de meniuri gratis, iar în schimb lanţul de fast-food este scutit de plata unor taxe.

Preţul unui “meniu secret” este de 23 reali, aproape 10 dolari.