Cum poate un expat să aducă rezultate într-o afacere antreprenorială: „Dacă managerul trebuie să motiveze orice, pleacă”

Autor: Mădălina Dediu Panaete 18.06.2014

Raul Ciurtin, antreprenorul care a pus pe picioare cea mai mare afacere românească din industria lactatelor-Albalact, l-a numit recent pe Stephane Batoux în poziţia de director general al companiei pe care a clădit-o, fiind unul dintre puţinii oameni de afaceri români care şi-au lăsat businessurile pe mâinile unui manager străin.

“Când am luat decizia de a-l numi pe Stephane Batoux în funcţia de director general nu a contat deloc că este străin, ci a contat expertiza şi background-ul pe care el îl are. Eu îl cunosc de o bucată de vreme şi am ajuns să-mi dau seama de experienţa şi performanţele pe care el le are pe piaţa de FMCG şi implicit a celei de lactate.(...) Am discutat mult cu el înainte şi cred că este o decizie bună”, spune Raul Ciurtin, preşedintele şi acţionarul majoritar al companiei Albalact

Stephane Batoux a fost şi director general al Danone România, liderul pieţei de iaurturi, înainte de a ajunge la Coca-Cola HBC România. Aici, francezul a activat timp de trei ani. Stephane Batoux a lucrat în Franţa, Italia, Rusia, Ucraina, Anglia şi în România.