Insiderii de la SIF Oltenia au intrat la cumpărare

Autor: Adrian Cojocar 19.06.2014

Mai multe persoane iniţiate din cadrul SIF Oltenia (SIF5) au fost raportate în ultimele zile cu achiziţii de acţiuni la societatea de investiţii financiare, în contextul în care la finele lunii iulie acţionarii urmează să discute din nou pro­pu­ne­rile înaintate de administratori privind distribuirea de divi­dende din profitul obţinut anul trecut de societate, în valoare de 130 mil. lei.

În şedinţa de marţi au fost raportaţi cu achiziţii Mihaela-Si­mona Lazăr şi Cătălin Duţu, care au achiziţionat 500 şi res­pec­tiv 2.000 de titluri SIF Oltenia. În zilele precedente alte per­soa­ne cu acces la informaţii privilegiate din cadrul so­cie­tăţii sau rude ale acestora au fost raportate cu achiziţii la SIF Ol­te­nia, printre aceştia numărându-se Despina Cirstea, An­toneta Stegaru, Veronica Chiurtu, Speranţa Ionescu, Ştefan Stoi­culescu, Anina Radu, directorul juridic al SIF Ol­tenia şi Tudor Ciurezu - directorul general şi preşedintele SIF Ol­te­nia.

Conducerea SIF Oltenia a propus două variante de divi­den­de: fie distribuţia unor dividende de 92,8 milioane de lei (0,16 lei/acţiune), fie zero lei pentru dividende şi întreg pro­fitul de anul trecut rămâne la dispoziţia societăţii pentru finan­ţarea investiţiilor.

În AGA din 29 aprilie, acţionarii au avut de ales între două propuneri de dividend, însă niciuna nu a strâns su­fi­ciente voturi. Atunci conducerea SIF Oltenia a propus ca 71,4% din profitul net să fie distribuite către acţionari sub formă de dividende, în timp ce a doua variantă era mai generoasă şi cerea distribuţia a 93,7% din profitul net sub for­mă de dividende. Ieri acţiunile SIF Oltenia scădeau uşor la un preţ de 1,769 lei/acţiune. Capitalizarea bursieră a societăţii este de 1,026 miliarde de lei, la active nete în gestiune de 1,667 miliarde de lei la finalul lunii mai.