Distribuitorul Vitacom din Cluj şi-a mărit de peste zece ori profitul

Autor: Laurentiu Cotu 19.06.2014
Importatorul şi distribuitorul de produse şi accesorii electronice Vitacom Electronics din Cluj-Napoca, controlat de Vasile Andrei Vita, mizează în acest an pe o creştere a afacerilor faţă de anul trecut, pe fondul vânzărilor mai bune de produse electrice, electrocasnice şi IT&C.
 
Compania a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de peste 36 de milioane de lei (8,1 mil. euro), în scădere cu 1% faţă de anul precedent, şi cu un profit net de 231.000 de euro, de peste zece ori mai mare decât în anul precedent, conform site-ului Minis­terului Finanţelor. Compania nu a comunicat ce procent de creştere al afacerilor estimează în acest an.
 
„Statisticile oficiale ne confirmă faptul că în România s-a înregistrat o creştere moderată a cumpărăturilor în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu impact pe piaţa de produse electrice, electronice, electrocasnice şi IT&C. Consumatorii arată un grad ridicat de interes  (...), ceea ce va duce cu siguranţă la vânzări în continuă creştere până la finalul anului“, a declarat pentru ZF Transilvania Zoltan Balogh, executive director al Vitacom Electronics.