Nicolescu: IPO-ul Electrica evoluează bine. Mă aştept ca oferta să fie subscrisă integral, cel mai târziu, luni

Autor: Roxana Pricop 19.06.2014

Ministrul delegat pentru Energie se aşteaptă ca oferta publică de vânzare a 51% din acţiunile Electrica să fie subscrisă integral de investitori mai devreme, încă de luni, 23 iunie, în condiţiile în care ultima zi de ofertă este miercuri 25 iunie.

"IPO-ul Electrica evoluează bine. Mă aştept ca oferta să fie subscrisă integral, cel mai târziu, luni 23 iunie. Electrica este o companie cu perspective bune şi, de aceea, prospectul ei merită analizat. Ne dorim ca ea să devină model pentru România în ceea ce priveşte guvernanţa corporativă. Acordul agreat cu BERD în acest sens va ajuta mult compania”, a spus Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru energie.

Luni, 16 iunie, a început oferta publică de vânzare de acţiuni la Electrica prin care statul a scos la vânzare 177 milioane de acţiuni pentru un preţ cuprins între 11 lei şi 13,5 lei/acţiune. Valoarea totală a ofertei este cuprinsă între 1,9 miliarde de lei şi 2,39 miliarde de lei.

Ieri, 18 iunie, după încheierea celei de-a treia zi de desfăşurare a ofertei Electrica, tranşa disponibilă micilor investitori de retail era deja suprasubscrisă.