Antibiotice investeşte 10 mil. euro într-o secţie de unguente şi supozitoare la Iaşi

Autor: Ioana David 20.06.2014
Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi, controlat de Ministerul Sănătăţii, anunţă că investeşte 10 mil. euro în intervalul 2014-2016 într-o nouă secţie pentru unguente şi supozitoare, produse ce vor fi destinate atât pieţei interne, cât şi exportului.

„Cea mai importantă investiţie ce va fi demarată în acest an este o nouă secţie de pro­ducţie pentru unguente şi supozitoare. Această investiţie s-a impus în contextul nevoii de extindere a capacităţii de producţie cât şi al diversificării gamei de prezentare pentru aceste forme farmaceutice“, a spus Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi, companie care anul trecut a avut un profit de 7,1 mil. euro.

Investiţiile de la Iaşi sunt printre puţinele care se derulează în producţia de medicamente, acolo unde o mare fabrică, Europharm de la Bra­şov, va dispărea de pe harta producătorilor locali, urmând să fie închisă de către proprietari, grupul britanic Glaxo­Smith­Kline (GSK), care a eşuat în încercarea de a găsi un cumpărător. Odată cu ieşirea Europharm din piaţă, Antibiotice, care anul trecut a avut o cifră de afaceri 72 mil. euro, va urca pe locul doi în topul celor mai mari jucători, în spatele Terapiei Ranbaxy.