Primul român care şi-a cumpărat o limuzină electrică TESLA

Autor: ProMotor 20.06.2014

Gabriel Dogaru este primul client din România al maşinii electrice de lux Tesla Model S. De ce a făcut această alegere şi care crede el că sunt avantajele acestei limuzine electrice, ne împărtăşeşte în continuare.

Gabriel Dogaru: Este pentru prima dată când am în proprietate o maşină electrică. Înainte de acest model am mai condus un Nissan Leaf în SUA, maşină pe care am închiriat-o pentru câteva zile şi care m-a convins că merită să-mi îndrept atenţia spre propulsia 100% electrică. Înainte de Tesla Model S, am avut alte maşini premium (Volvo, Lexus), dar niciuna comparabilă din punct de vedere al performanţelor cu versiunea de top Tesla Model S P85+ (care, de exemplu, atinge suta în 4,2-4,4 secunde).

Gabriel Dogaru: În primul rând, ca formaţie am o înclinaţie spre zona protecţiei mediului, către utilizarea tehnologiilor moderne şi m-am simţit atras de o maşină care încearcă să revoluţioneze domeniul mijloacelor de locomoţie, care e mai adaptată nevoilor secolului XXI (eficienţă crescută, consum mai mic de resurse, poluare mai scăzută).

Citiţi mai multe despre primul român care şi-a cumpărat un automobil electric TESLA pe www.promotor.ro