Fabryo-Atlas Paints construieşte o fabrică de mortare în sudul Bucureştiului

Ziarul Financiar 23.06.2014

Grupul cu activităţi pe piaţa vopselelor şi a produselor de termoizolare Fabryo Corporation - Atlas Paints a demarat în primul trimestru al acestui an construcţia unei fabrici pe platforma industrială de la Popeşti-Leordeni, aceasta urmând a fi inaugurată în octombrie 2014.

Grupul a decis construcţia unei noi unităţi de producţie în contextul în care în primele 5 luni ale acestui an volumul de mortare vândute a crescut cu 190%.

“Portofoliul nostru de finisaje pentru construcţii s-a extins în ultimii ani, în special pe gama de mortare şi adezivi pentru sisteme de termoizolaţii şi hidroizolaţii flexibile, pe bază de ciment. Practic, în primele cinci luni ale anului, volumul nostru de vânzări s-a triplat şi avem nevoie de capacitate suplimentară de producţie”, a spus Dragoş Militaru, CEO Fabryo-Atlas Paints.

Grupul format din Fabryo Corporation şi Atlas Paints a avut în 2012 o cifră de afaceri de circa 39 de milioane de euro, iar pentru 2013 obiectivul declarat în prima parte a anului trecut era o creştere de 10% a rulajului. “Pentru 2014, ne aşteptăm la o creştere a cifrei de afaceri de minim 5%”, a mai spus Militaru. La Ministerul Finanţelor grupul încă nu figurează că o singură entitate juridică.

Fabryo-Atlas Paints, grup creat la începutul anului trecut prin fuziune, are circa 440 de angajaţi şi deţine o platformă de producţie de vopsele, mortare şi adezivi în Popeşti-Leordeni, lângă Bucureşti, precum şi una de produse termoizolatoare în Tunari (judeţul Ilfov).  Entitatea este controlată de compania suedeză de investiţii Oresa Ventures şi de Chroma Holdings, societate deţinută de omul de afaceri grec John Sitinas.