Băsescu: Ponta îmi cere să demisonez când chiar în biroul lui se făcea trafic de influenţă, cu Duicu

Autori: Cristian Fierbinţeanu , Valentina Postelnicu 23.06.2014

"Îmi este foarte greu să înţeleg în aceşti parametri, logica campaniei pe care o desfăşoară domnul Voiculescu, sau solicitarea premierului", a spus Traian Băsescu despre cererea Senatului privind demisia preşedintelui României în urma scandalului Mircea Băsescu. "Nici nu aş vorbi, în locul prim-ministrului, când discutăm de suspiciune de trafic de influenţă, iar mai săptămânile trecute, chiar în birou la dânsul se făcea trafic de influenţă cu baronul Duicu", a spus Băsescu.

El a comentat şi solicitarea de demisie venită din partea lui Călin Popescu Tăriceanu, care "când era prim-ministru, îi tirmitea bileţele să intervină în favoarea lui Dinu Patriciu". "Îmi vine să râd şi de solicitarea domnului Iohannis, care şi dânsul este de părere că ar trebui să demisionez pentru fapte pe care nu le-am comis, în condiţiile în care nu îl văd sufiecient de întremat pentru a declanşa o campanie prezidenţială", a spus şeful statului.

El a ţinut să îi transmită o recomandare lui Iohannis: "Cred că lipsa de experienţă îi joacă feste. Dacă dânsul crede că este pregătit să candideze la prezidenţiale, eu îi spun din experienţe că mai are nevoie de câteva luni, să se ranforseze alianţa sau mai ştiu eu ce. Deci îi recomand să nu îşi dorească atât de tare lucrul acesta. La ceilalţi mi-e clară lipsa de moralitate, la cei enunţaţi mai înainte", a mai spus Băsescu.

Gândul a relatat, citând referatul procurorilor DNA, că şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, arestat pentru corupţie, făcea trafic de influenţă în antecamera cabinetuluilui Victor Ponta din Palatul Victoria. Anchetatorii au susţinut că în data de 13 iunie 2013 Duicu s-a aflat în Palatul Victoria, unde şi-a traficat influenţa pentru şeful Poliţiei judeţene Mehedinţi, Constantin Ponea, pentru ca acesta să fie numit într-o funcţie de conducere la Ministerul de Interne. Procurorii anticorupţie susţin că Duicu l-a informat pe Ponea chiar de la cabinetul premierului că la discuţiile de la Palatul Victoria se afla şi ministrul de Interne de la acea vreme, Radu Stroe, iar şeful Poliţiei a fost şi el convocat.