CFR Marfă, pierderi de 60 de milioane de euro anul trecut sub conducere privată

Autor: Mirabela Tiron 25.06.2014
Compania de stat CFR Marfă, cel mai mare transportator de marfă pe calea ferată, a finalizat anul trecut cu pierderi de 262 mil. lei (circa 60 mil. euro) la afaceri de 922 mil. lei (209 mil. euro). Afacerile sunt în scă­dere cu 5%, iar pierderile sunt mai mici cu 50% faţă de 92 mil. euro în 2012.
 
Anul trecut compania s-a aflat sub con­ducerea lui Liviu Radu (preşe­din­te), care era şi directorul general al Com­pa­niei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti dar a fost demis în acest an, şi a lui Dragoş Alexandru Drăghici pe poziţia de director general. Ulterior funcţia de director general a fost ocupată de Pavel Bărculeţ (interimar) şi de Dan Valentin Belcea, care a demisionat din funcţie la doar o lună de la numire. În urmă cu câteva săptămâni, Transpor­tu­rile au demis întregul consiliu de administraţie al CFR Marfă şi a numit un altul.
 
În prezent directorul general al companiei este George Buruiană, fost di­rector general al CFR Marfă în pe­rioa­da 1998-2001 şi al companiei pri­vate Serv­trans Invest până în 2011. ZF nu l-a putut contacta până la închiderea ediţiei.
 
CFR Marfă se pregăteşte să dis­po­nibilizeze 2.500 de oameni ca urmare a înţelegerii asumate de Guvern cu FMI.