Listarea Imsaproiect pe ATS-ul Bursei, un exerciţiu de promovare

Autor: Adrian Cojocar 25.06.2014
Imsaproiect Bucureşti (simbol bursier IMSP), firmă cu ca­pital privat românesc care activează ca furnizor pentru marii distribuitori de energie din România, a decis să se lis­teze pe sistemul alternativ al bursei de la Bucureşti pentru a da mai multă încredere potenţialilor parteneri de afaceri şi a atra­ge noi investitori în companie, spun reprezentanţii aces­teia.
 
„După 20 de ani în care am fost o societate închisă sim­ţeam nevoia de a ne deschide faţă de potenţialii clienţi şi in­vestitori. Vrem să inspirăm mai multă încredere şi să găsim par­te­neri noi. Bursa o vedem în primul rând ca un instrument de reclamă şi care uşurează intrarea şi ieşirea din companie. Pen­tru moment nu avem proiecte pe care considerăm că me­rită să le finanţăm cu bani de pe bursă“, spune Petru Santo, prin­cipalul acţionar şi directorul general al Imsaproiect Bu­cureşti.
 
ATS-ul a fost conceput ca o platformă de finanţare a start-up-urilor şi companiilor de talie mică în vederea promovării în viitor pe piaţa reglementată a BVB pe măsură ce acestea îndeplinesc condiţiile de promovare. Cu toate acestea cele patru companii care s-au listat până în prezent pe această platformă, incluzând Transilvania Leasing IFN Braşov, Fides Capital Bucureşti şi Premia Finanziaria, au folosit ATS-ul mai mult ca instrument de a se promova şi de a facilita schimburile de pachete de acţiuni între acţionari, sau atragerea unor investitori noi în companie.