Braşovenii de la Allview vor să vândă anul acesta 40.000 de telefoane şi tablete cu sistem de operare Windows

Autor: Adrian Seceleanu 29.06.2014

Compania braşoveană Visual Fan, care comercializează diferite electronice sub brandul propriu Allview, are în plan să vândă în acest an 30.000 de smartphone-uri şi 10.000 de tablete cu sistemul de operare Microsoft Windows din gama Imperio, lansată ieri la Bucureşti, a declarat pentru ZF Lucian Peticilă, director general şi acţionar al firmei.

„Estimarea noastră este că până la finele acestui an vom comercializa 30.000 de smartphone-uri şi 10.000 de tablete cu platforma Microsoft Windows“, a declarat Peticilă.

Afacerile companiei româneşti au crescut spectaculos în ultimii ani, de la 2,1 mil. euro în 2011 la 28,9 mil. euro anul trecut, pe fondul vânzărilor spectaculoase de smartphone-uri şi tablete cu sistemul de operare Android, care este oferit gratuit de gigantul american Google. Anul trecut Allview a vândut peste 250.000 de tablete şi telefoane. Expansiunea Allview către platforma Windows are loc atât pe fondul eforturilor companiei româneşti de a îşi diversifica portofoliul şi de a ataca noi zone de clienţi, cât şi al interesului Microsoft şi al producătorului de procesoare Intel de a sprijini companiile care pot veni pe piaţă cu alternative la Google Android şi Apple iOS la preţuri atractive pentru clienţi.