Pasaj subteran la Arcul de Triumf. Planul prin care monumentul poate atrage 35.000 de turisti pe an

Autor: Pro TV 25.06.2014

Arcul de Triumf va fi consolidat cu o metoda anti seismica folosita de japonezi care ii va permite sa reziste la cutremure de magnitudine 9 pe scara Richter. Avantajele sunt mari, sustin constructorii, scrie ProTV.

In cazul unui seism, monumentul nu este in pericol pentru ca se deplaseaza pe propria structura. Pana acum, in Romania au fost consolidate dupa aceasta metoda, primaria capitalei si o cladire a Academiei de Stiinte Economice.

La aproape 80 de ani de la ridicarea lui, Arcul de Triumf va fi consolidat dupa o metoda antiseismica noua, folosita si de japonezi. Fundatia este taiata si sub ea e introdusa o structura flexibila, compusa din peste 200 de tampoane de otel si cauciuc. In plus, in fiecare colt al monumentului vor fi montate si cate 3 amortizoare. In cazul unui cutremur aceste dispozitive se misca circular si permit cladirii sa culiseze pe propria structura. Astfel, Arcul de Triumf devine rezistent si in cazul unui cutremur de magnitudine 9 pe scara Richter. Cand va fi gata, monumentul va putea fi vizitat zilnic.

Citiţi mai multe despre lucrările de consolidare pe www.stirileprotv.ro.