Clujenii de la Nobila Casa fac 2,7 milioane de euro din vânzarea de decoraţiuni

Autor: Mădălina Dediu Panaete 29.06.2014

Familia Szekely din Cluj, care prin intermediul firmei Mendola Pro deţine 10 magazine de decoraţiuni interioare sub brandul Nobila Casa, are în plan extinderea reţelei cu câte 2-3 magazine în fiecare dintre următorii cinci ani. Recent, compania a deschis în urma unei investiţii de 30.000 de euro primul magazin din Bucureşti în cadrul centrului comercial Unirea.

„Este un prim pas spre a deveni un supermarket de home & deco. (...) Anul acesta avem în plan deschiderea a cel puţin unui nou magazin. În Bucureşti ne mai dorim un magazin, însă nu ştim dacă îl vom deschide anul acesta sau anul viitor“, a declarat Agnes Gündisch, directorul comercial al companiei.

Mendola Pro este deţinută de Tiberiu (63 de ani) şi Zsuzsanna Szekely (59 de ani), care au pornit această afacere în 1991 cu un magazin de 20 de metri pătraţi situat în Cluj.

Magazinul din Bucureşti se întinde pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi, la care se adaugă şi un mic atelier de croitorie şi depozitul. Mendola Pro are în prezent 10 magazine, unu în Bu­cureşti, două în Cluj-Napoca şi câte unu în Târgu-Mureş, Baia Mare, Sibiu, Alba-Iulia, Braşov, Bistriţa şi Timişoara. Fiecare magazin are între cinci şi opt angajaţi, în funcţie de mărimea magazinului.