Constructorul Ford, în discuţie să producă 100.000 de SUV-uri la Craiova

Autor: Bogdan Alecu 26.06.2014

Planurile constructorului american Ford de a-şi majora puternic vânzările de SUV-uri, unul dintre cele mai dinamice segmente, ar putea readuce în prim-plan producţia modelului Ecosport la Craiova pe lângă B-Max.

„Până în 2018 ne vom tripla vânzările de SUV-uri comparativ cu cele 90.000 de unităţi livrate din modelul Kuga anul trecut. Diferenţa până la  270.000 de unităţi va fi acoperită de o combinaţie de trei modele, Kuga, noul Edge şi Ecosport. Ford Kuga va rămâne best-seller-ul şi va depăşi cu mult pragul de 100.000 de unităţi anual şi tot la un volum de peste 100.000 de unităţi va ajunge şi Ecosport“, a spus Roelant de Waard, vicepreşedintele Ford Europa, responsabil de marketing şi vânzări.

Potrivit unor surse apropiate uzinei de la Craiova, „pragul“ pe care un model trebuie să-l treacă pentru a fi produs local, şi nu importat de pe un alt continent este de 60.000 de unităţi. Dacă vânzările lui Ecosport depăşesc acest nivel, acesta ar putea fi produs în România pentru piaţa europeană, uzina de la Craiova fiind singura unde s-ar putea asambla, uzina din Köln fiind ocupată la capacitate maximă.