Transgaz Mediaş: Facem investiţii la Marea Neagră ca România să nu piardă ruta de transport

Autor: Adrian Cojocar 27.06.2014
Reprezentanţii transporta­toru­lui de gaze naturale Transgaz Mediaş (TGN) spun că investiţiile pentru cre­a­rea unei infrastructuri de transport al ga­ze­lor la Marea Neagră este ne­ce­sa­ră pen­tru ca Petrom să nu aleagă rute de trans­port alternative care să fie în defa­voarea României, se arată în convo­ca­torul Adunării Generale a companiei.
 
În AGA de luna viitoare acţionarii socie­tăţii vor discuta delegarea condu­ce­rii societăţii pentru a negocia şi în­cheia acorduri de cooperare cu conce­sio­narii perimetrelor din Marea Nea­gră, fiind vorba în principal de Petrom şi Exxon.
 
Acestea au descoperit în Marea Nea­gră gaze care ar putea valora 14 mi­liar­de de dolari şi care trebuie trans­por­tate pentru a ajunge la consumatori.
 
Transgaz Mediaş (TGN) va trebui să investească în construcţia unor con­ducte care să lege perimetrele de gaze din Marea Neagră de pieţele externe. Trans­gaz are programe de investiţii în va­loare de 860 mil. euro pentru co­nec­tarea resurselor de gaze din Ma­rea Nea­gră la sistemul de transport al gazelor.