VIDEO ZF Live. A început o afacere cu raci în urmă cu un an, acum are vânzări de 100.000 de euro şi un profit de 70%. Urmăriţi ZF Live de luni, 30 iunie, cu Paul Nicolau, Taverna Racilor

Autor: Cătălina Butan 30.06.2014

Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de luni, 30 iunie, cu Paul Nicolau, antreprenorul care deţine firma "Premium Raci", care este formată dintr-o crescătorie de raci în judeţul Giurgiu şi restaurantul "Taverna Racilor" din Bucureşti. 

Paul Nicolau, 27 de ani, a pus bazele unei afaceri cu raci, "Premium Raci", pornind de la o idee găsită pe Google, care în prezent generează venituri de 100.000 de euro şi un profit de 70%.

"Am căutat pe Google idei de afaceri în agricultură şi am ajuns la raci, unde m-am şi oprit. Tatăl meu mi-a adus un rac de la pescuit şi am început să mă documentez. Nu aveam de unde “să fur” meseria din România şi am încercat să învăţ de la europeni", a spus la ZF Live, Paul Nicolau.  

Tânărul a intrat pe o nişă neexploatată în România şi a pornit, în urmă cu aproximativ doi ani şi jumătate, o crescătorie de raci, într-un lac din localitatea Izvoarele din judeţul Giurgiu. În prezent afacerea "Premium Raci" este formată, pe lângă crescătorie, dintr-un restaurant în Bucureşti, Taverna Racilor, contracte cu hypermarketuri şi cu o firmă din Belgia, care i-au adus venituri de peste 100.000 de euro. 

Investiţia antreprenorului s-a ridicat la aproximativ 150.000 de euro. Restaurantul strânge câte 100 de clienţi zilnic, iar în zilele de weekend ajunge la 200-300 de clienţi. Jumătate dintre aceşti consumă raci, vânduţi cu un preţ de 35 de lei/ porţia de 500 g, iar restul cumpără celelalte specialităţi din peşte oferite. 

Citiţi povestea antreprenorului Paul Nicolau în cel mai recent număr al revistei Business Magazin.