„Am venit la Neptun din patriotism, după 20 de ani de vacanţe în Bulgaria şi Grecia“

Autor: Mirabela Tiron 01.07.2014

Hotelierii din sudul litoralului – între Eforie Nord şi Man­galia – o zonă cu 60.000 de locuri de cazare, spun că prima lună de vară le-a adus şi cu 10% mai mulţi turişti faţă de aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut.

Weekend-ul trecut unităţi precum hotelul Delfinul din Eforie Nord ce vinde pachete all-inclusive sau Cocor Spa din Neptun, care operează cel mai mare centru spa de pe litoral, au ra­portat grade de ocupare între 80% şi 90%. Alţi hotelieri au avut în weekend toate camerele ocupate.

„Am funcţio­nat la capacitate maximă în weekend“, a spus Gigi Marzavan, administratorul hotelului Decebal din Neptun, clasificat la trei stele şi deţinut de compania Ambasador SA. În timpul săptămânii însă doar o parte din camere sunt ocu­pate. Marzavan a precizat că profi­tul net al hotelului cu 55 de camere s-a ri­dicat la 50.000 de euro anul trecut, iar cifra de afaceri la 150.000 de euro.

Anul trecut hotelul a operat la un grad mediu de ocupare de 58%. O ca­meră dublă costă 150 de lei pe noapte.

„Am venit vara aceasta cu familia pe litoralul românesc din patriotism. Suntem multumiţi de hotelul în care ne-am cazat, dar staţiunea ar putea să fie mai curată, serviciile mai bune“, spune Daciana, de profesie economist, pe care ZF a găsit-o în staţiunea Neptun. Ea precizează că în ultimii 20 de ani nu a mai fost în această staţiune, ci doar în staţiunile bulgarilor şi ale grecilor.