Fosta echipă de la New Com revine discret pe piaţa de cablu TV din România sub numele Clever Media Network

Autor: Adrian Seceleanu 01.07.2014

Lui Adrian Tomşa şi lui Mircea Lucacel - acţionarii şi managerii CMN - li s-ar putea alătura şi Răzvan Brezeanu, care a plecat luna trecută de la Romtelecom, unde era director de vânzări directe şi şeful diviziei comerciale de la compania de cablu NextGen.

Adrian Tomşa şi Mircea Lucacel, doi dintre artizanii formării cu şapte ani în urmă a companiei de cablu New Com Tele­comunicaţii, care a ajuns în mai puţin de doi ani la peste 100.000 de cli­enţi în urma unei campanii agresive de achiziţii - au format o nouă companie, Clever Media Network (CMN), cu care se pregătesc să atace piaţa de cablu în mai multe zone din România, potrivit informaţiilor disponibile în Monitorul Oficial şi datelor obţinute de ZF de la mai multe surse de pe piaţa locală de comunicaţii.

Planul de a intra exact în aceste zone ar fi motivat de faptul că echipa de la Clever Media Network ar acţiona în coordonare cu RCS&RDS - atacând zonele în care rivali precum Romtelecom sau UPC au o poziţie mai puternică, au spus pentru ZF mai multe surse de pe piaţă. Practic, RCS&RDS ar avea în plan să atace piaţa cu o companie care să nu îi poarte numele, aşa cum a făcut şi Romtele­com în 2008 cu NextGen - companie care iniţial nu îşi declara proprietarul pentru a atrage clien­ţii care nu voiau să aibă de a face cu operatorul controlat de grecii de la OTE.

NextGen a fost înfiinţată de Romtelecom în 2008 perioada în care CEO era grecul Yorgos Ioannidis, iar director comercial pe segmentul rezidenţial era Joerg Zeddies. După ce proiectul s-a dovedit viabil, NextGen a început să comunice apartenenţa la Romtelecom.

„Clever Media Network este un proiect special al RCS&RDS, de acelaşi tip ca NextGen“, a explicat pentru ZF o sursă de pe piaţă.

Zvonurile privind apropierea de RCS&RDS ar putea fi alimentate pe de altă parte de contractul semnat de CMN cu operatorul deţinut de Zoltan Teszari pentru preluarea conţinutului TV, conform altor surse.