Jan Veskrna: Voi rămâne în România, cu un business propriu în energie

Autor: Roxana Petrescu 02.07.2014

Veskrna este unul dintre cei mai longevivi expaţi trimişi de corporaţiile străine în România pentru a le dezvolta local businessul.  Locul său va fi ocupat de Martin Zmelik, actualul director operaţional (COO) al CEZ România.

Jan Veskrna, omul care a condus operaţiunile CEZ în România încă de la intrarea cehilor pe piaţa locală după preluarea în 2005 a fostei Electrica Oltenia, a decis să pună punct celor nouă ani de mandat, de la 1 iulie părăsind compania.

WikiZF: Profilul companiei CEZ Distribuţie S.A.

„Este vorba de nouă ani de zile. Era timpul pentru o schim­bare după trei mandate succesive de conducere în România. Am obosit un pic“, spune Jan Veskrna. În mandatul său, fosta Electrica Oltenia s-a restructurat complet, rezultând mai multe companii specializate pe fur­nizarea sau distribuţia de energie electrică. Cu toate acestea, cel mai mare pariu din mandatul lui Veskrna a fost decizia de a investi într-un parc eolian de 600 MW în două comune dobrogene, Fân­tânele şi Cogealac.

Proiectul de 1,1 miliarde de euro este la ora actuală cel mai mai mare parc eolian din Ro­mânia şi până acum dimensiunea acestuia nu a fost egalată de nicio altă investiţie, pe uscat, pe plan european.