Vodafone va angaja la noul centrul de servicii din Bucureşti 2.000 de oameni în trei ani

Autor: Adrian Seceleanu 02.07.2014

Vodafone va angaja în câţiva ani la centrul de servicii inaugurat miercuri în Bucureşti 2.000 de oameni care vor furniza servicii de IT şi de suport, dintre care 750 ar urma să fie recrutaţi până la finele acestui an, au declarat în cadrul unei conferinţe Ravinder Takkar - CEO-ul Vodafone României şi Victor Ponta, primul ministru al României.

"Vom ajunge la câteva mii de oameni în acest centru în câţiva ani", a declarat Ravinder Takkar, adăugând că serviciile vor fi furnizate unui număr de cinci subsidiare ale grupului, printre care Spania şi Irlanda.

750 de oameni vor fi angajaţi în acest an, iar numărul total va ajunge la 2.000, a precizat premierul Victor Ponta, care a adăugat şi că operatorul a aplicat la schema de ajutor de stat destinată stimulării cercetării şi dezvoltării - la care au mai apelat până acum companii precum IBM sau Endava.

Conform datelor de pe pagina web a Ministerului Finanţelor, compania Vodafone Technologies România SRL va primi un ajutor de stat de 8,19 mil. euro pentru a crea un număr de 450 de locuri de muncă. Conform sursei citate ajutorul de stat pentru Vodafone a fost aprobat pe data de 27 iunie 2014.

Centrul va ajunge la 2.000 de oameni în trei ani de zile, investiţia adiţională realizată de grupul Vodafone ridicându-se la 6 milioane de euro, au precizat reprezentanţii Ambasadei Marii Britanii.