Bucureştiul va avea 1.150 de noi locuri de parcare în Centru. Unde se vor construi noi parcări subterane

Autor: Bogdan Alecu 02.07.2014

Primăria Capitalei are în plan demararea construcţiei a trei noi parcări subterane în zona Centrului Capitalei, din jurul Pieţei Universităţii în perioada imediat următoare, în timp ce parcarea subterană de la Intercontinental, în prezent renovată pe jumătate, urmează a fi complet finalizată până în toamna acestui an.

Parcarea de la Intercontinental, care din toamnă se va denumi Parcarea TNB. Aceasta a fost construită în 1969 şi era utilizată în mare parte ca şi garaj pentru maşinile instituţiilor statului şi mai puţin ca parcare publică. Din cele 1.000 de locuri de parcare, în prezent circa 600 sunt rezervate abonaţilor.

În centrul Capitalei pe o rază de 600m sunt în prezent disponibile 420 de locuri în parcarea subterană de la Universitate, 1.000 la TNB, 900 în parcarea supraterană de la Unirea Shopping Center, 270 în cea de la Cocor şi 4.200 stradal, din care 1.200 rezervate riveranilor.

Pe lângă acestea, Primăria Capitalei va demara lucrările în parteneriat public-privat cu firma Interparking la parcarea subterană de la Edgar Quinet, unde vor fi create 370 de locuri. Lucrările la aceasta vor fi demarate după reabilitarea celei de la Intercontinental, adică în toamna acestui an.

Petnru acoperirea accesului din partea de sud a Centrului Istoric, se va construi o nouă parcare subterană între str. Tonitza şi str. Franceză, care va avea un număr de 360 de locuri de parcare.