Sameday Courier va transporta 60.000 de paşapoarte în urma unui contract câştigat cu Direcţia Generală de Paşapoarte

Autor: Mirabela Tiron 02.07.2014

Compania de curierat Sameday Courier va livra 60.000 de paşapoarte în urma parteneriatului încheiat cu Direcţia Generală de Paşapoarte (DGP). Persoanele cărora li se eliberează paşaportul pot opta pentru livrarea la domiciliu pentru o taxă de 8,68 lei, tarif unic pentru Bucureşti şi provincie. Durata de livrare a paşapoartelor este de 24 până la maximum 48 de ore de la preluarea lor din cadrul DGP.

,,Ne bucurăm că putem aduce o contribuţie la facilitarea procesului de emitere-primire a paşapoartelor”, a declarat Lucian Băltaru, General Performance Manager la Sameday Courier. Procesul de livrare constă în completarea unei cereri de către destinatar, în momentul în care sunt depuse actele pentru emiterea paşaportului. Destinatarul este notificat prin SMS atunci când paşaportul este ridicat de la DGP şi urmează să fie livrat, conform procedurii. 

Omul de afaceri Octavian Bădescu a vândut anul trecut compania de curierat Sameday Courier, fondată în 2007 şi specializată pe livrările în aceeaşi zi atât în ţară, cât şi în străinătate, potrivit oficialilor companiei. Noul proprietar al firmei cu afaceri de aproape un milion de euro este Lucian Băltaru, care a condus firma şi deţinea un pachet minoritar de acţiuni.