Ponta se duce la Londra pentru lansarea acţiunilor Electrica pe piaţa financiară londoneză

Autor: Ioana Tudor 02.07.2014

Premierul Ponta este aşteptat vineri la Londra la deschiderea sesiunii de tranzacţionare pentru Electrica, care se listează pe cea mai importantă piaţă europeană prin intermediul GDR-urilor, titluri financiare care au la bază acţiuni ale companiei.

Oferta de acţiuni Electrica a fost cea mai mare din istoria Bursei româneşti, vânzarea a 51% din capital prin majorare aducând 444 milioane euro.

Oferta Electrica a stârnit atenţia investitorilor care pot să îşi plasese banii în pieţe de frontieră din care face parte România, dar nimeni nu a plusat mai mult decât preţul minim, de 11 lei/acţiune

BERD, unul dintre cei mai mari finanţatori ai economiei româneşti, a cumpărat acţiuni în valoare de 75 mil. euro, ajungând al doilea acţionar după statul român.

Ponta şi-a îndeplinit până acum toate promisiunile privind listările pe piaţa de capital – Romgaz (SNG), Electrica sau Nuclearelectrica (SNN).

Premierul a fost prezent şi la lansarea la Londra a GDR-urilor Romgaz în noiembrie anul trecut. Cu toate că această listare la Londra a titlurilor româneşti reprezintă o acţiune de marketing bună pentru toată piaţa de capital, volumul de tranzacţionare în cazul Romgaz a fost destul de redus, ceea ce a dus la îndreptarea lichidităţii spre piaţa de la Bucureşti.