Aplicaţia mobilă de comandat taxiuri Mondo Taxi vrea finanţare de la Venture Connect

Autor: Ioana Nita 02.07.2014

Dezvoltatorii aplicaţiei mobile Mondo Taxi, prin intermediul căreia utilizatorii pot comanda direct de pe smartphone un taxi sau o maşină cu şofer, participă la Venture Connect, evenimentul care îi va pune faţă în faţă pe antreprenori şi investitori pe data de 7 iulie, pentru a solicita finanţare în vederea extinderii afacerii. Mondo taxi se numără printre cele 10 companii care îşi vor prezenta modelul de business în cadrul Venture Connect.

Odată lansată comanda de taxi de către un utilizator, aceasta este trimisă către mai  multe taxi-uri simultan, iar clienţii au posibilitatea de a alege şoferul, de a vorbi cu şoferul prin intermediul chat-ului disponibil în aplicaţie, precum şi de urmări în timp real locaţia taxiului pe hartă. Utilizatorii pot de asemenea să comande o maşină cu până la 48 de ore în avans şi pot plăti cu cardul la finalul cursei. Mondo Taxi poate fi descărcată din Google Play (Android) sau App Store (iOS).

Aplicaţia este disponibilă în prezent în trei oraşe - Riyadh (Arabia Saudită), Melbourne şi Sidney (Australia) şi Stockholm (Suedia), iar dezvoltatorii sunt în căutare de parteneri în orice oraş şi ţară din lume. Pe piaţa locală există deja o aplicaţie mobilă similar de comandat taxi-uri – Star Taxi, care a fost lansată la sfârşitul lui 2012 şi prin intermediul căreia au fost plasate circa 2,5 milioane de comenzi de taxi în 2013.