Mihai Mureşian, şeful tranzacţionării Intercapital: Pentru următoarele 6 luni aş miza pe BRD, Sif1 şi SIF2

Autor: Luciana Georgescu 04.07.2014
Bursa ar putea înregistra în a doua parte a anului o creştere importantă după ce ten­siu­nile din regiune s-au di­mi­nuat, piaţa locală urmează să fie avansată la statutul de piaţă emergentă şi începe să fie în vizorul investitorilor instituţionali, ceea ce ar putea determina intrări noi de capital, a declarat la ZF Live Mihai Mureşian, direc­torul de tran­zacţionare al firmei de brokeraj Intercapital Invest.
 
El îşi menţine prognoza conform căreia indicele BET va creşte până la finele anului cu 20-30%.
 
BET, principalul indice al bursei de la Bucureşti, a urcat cu circa 9% de la începutul anului, iar investitorii au câştigat aproape 5% de pe urma dividendelor pe care le-au încasat în acest an de la companiile incluse în indice.
 
Vedeti aici emisiunea integrala din data de 3 iulie 2014
 
Dacă la începtul anului Mureşian miza pe com­panii precum Petrom, Transgaz sau SIF-uri, în prezent directorul de tran­zac­ţio­nare al In­ter­capital Invest pariază pe com­panii pre­cum BRD, SIF Banat-Crişana şi SIF Mol­dova. „Investitorii ar trebui să se uite către companii care nu au urcat şi nu au beneficiat de evoluţii atât de mari în prima jumătate a anului. Aş miza pe companii care se tranzac­ţio­nează la niveluri mai scăzute.“ Dacă la începtul anului Mureşian miza pe companii precum Petrom, Transgaz sau SIF-uri, în prezent directorul de tranzacţionare al Intercapital Invest pariază pe companii precum BRD, SIF Banat-Crişana şi SIF Moldova. „Investitorii ar trebui să se uite către companii care nu au urcat şi nu au beneficiat de evoluţii atât de mari în prima jumătate a anului. Aş miza pe companii care se tranzacţionează la niveluri mai scăzute.“