Tranzacţia Facebook/ LiveRail, un impuls pentru mediul de antreprenori din IT

Autor: Adrian Seceleanu 07.07.2014

Achiziţionarea platformei de publicitate video online LiveRail de către gigantul Facebook pentru o sumă esti­mată la o jumătate de miliard de dolari -  cea mai mare tran­zac­ţie din IT în care a fost implicată o companie la a cărei con­strucţie au participat şi români, va da un impuls mediului local de antreprenori din IT.

Ei vor vedea în tran­zac­ţia prin care cea mai mare reţea socială din lume a „câştigat“ un cen­tru de dez­vol­tare de soft în Cluj un exemplu al succesului glo­bal pe care îl poate atinge un start-up din in­dustria de înal­tă tehno­logie, chiar dacă aces­­ta plea­că la drum din România.

„Şi românii pot construi start-up-uri de nivel mondial“, punctează Sergiu Biriş, 31 de ani, care în urmă cu şapte ani pu­nea bazele LiveRail, în Cluj-Na­­poca, alături de An­drei Dunca şi britanicul Mark Trefgarne. Cei trei au văzut atunci, înaintea altora, poten­ţi­a­­lul exploziv al pieţei de pu­blicitate video online şi au pariat că vor putea veni pe piaţă cu o tehnologie mai bună.

Astăzi la Venture Connect, un eveniment organizat de ZF în parteneriat cu Fundaţia Venture Connect, vor fi dis­cutate idei noi de afaceri - aşa cum era şi LiveRail în urmă cu şapte ani, care caută să obţină finanţare pentru expan­siu­ne. În faţa investitorilor se vor prezenta 10 companii din România şi Bulgaria.