Fondul Proprietatea începe pe 25 iulie distribuţiile din capital: 5 bani pe acţiune

Autor: Ioana Tudor 09.07.2014

Fondul Proprietatea (FP) va începe plata distribuţiilor de capital către acţionari pe 25 iulie, a anunţat administratorul fondului, Franklin Templeton, într-un comunicat remis Bursei de la Bucureşti.

Plata distribuţiilor se va realiza prin sucursalele BRD-Groupe Societe Generale către acţionarii FP care figurează în registrul acţionarilor la data de 30 aprilie 2014.

Acţionarii FP au aprobat în februarie reducerea capitalului social cu 676,9 milioane de lei (150 mil. euro), bani care vor fi acum distribuiţi către acţionari.

Operaţiunea de reducere a capitalului social s-a realizat prin diminuarea valorii nominale a acţiunilor de la un leu la 0,95 lei, iar diferenţa de 0,05 lei (5 bani pe acţiune) le va fi distribuită acţionarilor.

FP a anunţat marţi dimineaţă că intenţionează să vândă până la 9,89 milioane de acţiuni Transelectrica (13,5%) în cadrul unui plasament privat accelerat. Tranzacţia vizează întreaga participaţie deţinută de fond la Transelectrica. La preţul de miercuri, de 21,7 lei/acţiune, pachetul scos la vânzare valorează 214,6 mil. lei.

Acţiunile Fondului Proprietatea au închis şedinţa de miercuri la preţul de 0,85 lei/titlu, în stagnare faţă de şedinţa precedentă.