Hotelul de cinci stele Vega din Mamaia, rezervat integral în weekendurile din iulie şi luna următoare

Autor: Mirabela Tiron 12.07.2014
Hotelul de cinci stele Vega din Mamaia, con­tro­lat de omul de afaceri Gabriel Comănescu, are deja re­ze­r­vate toate cele 141 de camere în weekendurile din iulie şi august, gradul mediu de ocupare estimat pentru aceste luni pe ansamblu fiind de 80%, similar cu cel din lunile de anul trecut.
 
„În iunie veniturile hotelului au fost mai mici cu 5% faţă de iunie anul trecut din cauza ploilor. Ca grad de ocupare am reuşit să ne menţinem însă la 65%, di­fe­­­renţa a fost că am avut mai multe grupuri ce s-au cazat pentru evenimente care au primit tarife spe­ciale“, a spus Răzvan Dobre, directorul de vânzări al ho­­telului Vega.
 
Bugetul de anul acesta arată o creştere a cifrei de afaceri cu 2-3% faţă de anul anterior, când hotelul a avut 19,4 mil. lei (4,3 mil. euro), potrivit da­te­lor de la Ministerul de Finanţe şi calculelor ZF.
 
„Per total sunt mulţumit de cum arată situaţia pe lu­­nile iulie şi august, nu pot spune acelaşi lucru despre iunie“, a precizat el. Tariful unei camere duble este de 1.200 de lei (272 de euro) în timpul săptămânii şi de 1.500 de lei (340 de euro) în weekend.