Acţiunile Electrica Bucureşti, pe plus după cinci zile de scădere

Autor: Ioana Tudor 15.07.2014

Acţiunile distribuitorului de energie Electrica Bucureşti (EL) au închis şedinţa de tranzacţionare de ieri în creştere cu 0,84%, la 10,81 lei/unitate, pe volume de circa 1,4 mil. lei (0,27 mil. euro), după ce vineri au ajuns la cel mai scăzut nivel de la listarea companiei, respectiv la 10,72 lei/titlu.

Preţul la care se tranzacţionau ieri titlurile Electrica a fost cu 1,8% sub cel la care s-a închis oferta publică iniţială în urma căreia furnizorul de electricitate a intrat la tranzacţionare (11 lei/unitate), ceea ce înseamnă că valoarea distribuitorului de electricitate s-a diminuat cu 96,1 milioane de lei.

La preţul de 10,8 lei/titlu, Electrica are o capitalizare bursieră de 3,7 miliarde lei (0,84 mld. euro), în timp ce preţul din ofertă conferea companiei o valoare de piaţă de 3,8 mld. lei. La sfârşitul lunii trecute, Electrica a atras circa 1,95 mld. lei de la investitori printr-o ofertă publică iniţială derulată pe bursă, care a fost suprasubscrisă de două ori. 

WikiZF: Profilul companiei Electrica

Bursa de la Bucureşti era, de asemenea, în creştere ieri după-amiază, principalul indice bursier, BET, avansând modest, cu aproape 0,5%. La creşterea consemnată de indicele BET, al celor mai lichide 10 companii listate pe bursa de la Bucureşti, au contribuit în special Fondul Proprietatea (FP) şi OMV Petrom (SNP), care au urcat cu 0,59%, respectiv 0,95%.

Principalele burse europene înregistrau creşteri pe finalul şedinţei de ieri de la Bucureşti, cuprinse între 0,66% pe bursa din Franţa şi 0,9% pe cea din Germania. Bursa din Marea Britanie era în urcare cu 0,79%.