Hidroelectrica a adus de la începutul anului şase şefi noi de la Enel, Vimetco sau OTP

Autor: Roxana Petrescu 16.07.2014
Numărul managerilor noi aduşi în Hi­dro­elec­trica, cel mai mare producător de ener­gie din România, intrat în februarie pen­tru a doua oară în insolvenţă, a ajuns la şase de la înce­putul acestui an, recrutările fă­cându-se din cadrul unor firme ca Enel, Vimet­co sau OTP Bank.
 
Cea mai recentă numire a avut loc la începutul acestei săptămâni, când în funcţia de director al direcţiei de achiziţii şi logistică din Hidroelectrica a fost numit Viorel Cer­chez, fost director de achiziţii în cadrul Ţiriac Holdings, funcţie pe care o ocupa din 2009.
 
„Din iulie 2005 până în octombrie 2009 a lucrat la Hewlett Packard, Bucureşti şi Geneva, pe poziţia de director de achiziţii (2005-2007) şi director de strategie şi achiziţii din noiembrie 2007 până în octombrie 2009. Din octombrie 2009 şi până la angajarea la Hidroelectrica a fost director de achizitii la Ţiriac Holdings (Ţiriac Auto, Ţiriac AIR, Ţiriac Real Estate şi Ţiriac Financial)“, au anunţat reprezentanţii Hidroelectrica.
 
„Evoluţia preţului energiei în piaţă pune pre­siune pe toţi producătorii să-şi optimizeze cos­turile. O companie care are achiziţii anuale de peste 100 milioane de euro, evident că are nevoie de o nouă abordare şi viziune care să ţină cont de acest deziderat“, a decla­rat Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.