Spaniolii de la Gran Via investesc încă 8 milioane de euro în două blocuri cu 170 de apartamente în Militari

Autor: Cristi Moga 17.07.2014
Grupul spaniol Gran Via, care în primăvara acestui an a finalizat o investiţie de 4,5 milioane de euro într-un bloc cu 84 de apartamente situat pe terenul fostei fabrici Fri­gocom din cartierul Militari al Capitalei, a început în urmă cu o lună lucrările la alte două blocuri în cadrul aceluiaşi proiect, după ce a obţinut un credit de 3,3 milioane de euro de la Garanti Bank.
 
Cele două blocuri vor avea câte 84 de apartamente fiecare, iar investiţia este estimată la 8 milioane de euro, finalizarea locuinţelor fiind programată pentru luna aprilie a anului viitor.
 
„Am început lucrările de circa o lună, astfel că am ajuns cu structura blocurilor la parter, ţinând cont că avum un singur subsol pentru boxe. Faţă de primul bloc finalizat am modificat puţin structura apartamentelor, astfel că avem doar locuinţe decomandate şi, în unele cazuri, am mărit bucătăriile cu 3-4 metri pătraţi deoarece asta ne-au cerut clienţii. Pentru finanţare am ipotecat primul bloc către Garanti şi am luat un credit de 3,3 milioane de euro, iar banii obţinuţi din vânzarea apartamentelor îi reinvestim în proiect“, a declarat pentru ZF Antoanela Comşa, director general al companiei West Development, parte a grupului Gran Via.
 
Comşa spune că din primul bloc al proiectului denumit Timişoara 58 a vândut până în prezent 25 de locuinţe, patru aparta­mente fiind vândute în prima jumătate a lunii iulie.