La 33 de ani vinde shaorma de un milion de euro în Bucureşti

Autor: Cristina Roşca 19.07.2014

Radu Tănăase, 33 de ani, este unul dintre cei trei acţionari la Calif, un lanţ de shaormarii în Bucureşti, cu afaceri anul trecut de 3 milioane de lei, 679.000 de euro, duble faţă de 2012. Prima shaormerie Calif s-a deschis în centrul vechi al Bucureştiului în urmă cu patru ani, iar de atunci acţionarii au mai deschis alte două restaurante cu specific turcesc sub acelaşi brand şi estimează că în 2014 vor atinge pentru prima dată un milion de euro cifră de afaceri.

Radu Tănase îşi aminteşte că a deschis primul local Calif în centrul istoric în toamna lui 2010 când zona începea să înflorească în ceea ce priveşte popularitatea, însă începea totodată să fie reabilitată. „Am avut un start bun deşi străzile erau în construcţie. Am improvizat un drum pentru ca oamenii să ajungă la noi.” Astăzi, centrul vechi rămâne kilometrul zero al distracţiei din Bucureşti, însă Radu Tănase spune că se observă o scădere a „calităţii clienţilor”. „Va rămâne o destinaţie de top, însă zona a atras localuri extrem de diferite. Regia s-a mutat în centrul vechi, aşa că nu trebuie să aducem aici şi restaurante de lux.”

Clienţii Calif sunt persoane cu venituri de 2.000-2.500 de lei pe lună, cu vârste ce încep de la 5 ani şi merg spre 60. Cei mai mulţi au însă între 20 şi 35 de ani, iar 40% sunt femei, restul bărbaţi. 

Cine este Radu Tănase, acţionar Calif:

- A intrat în businessul Calif în 2010, alături de Bogdan Jantea (arhitect) şi de Alexandru Stoichiţoiu;

- anterior, a lucrat timp de opt ani pentru grupul Cellini, un lanţ de magazine de bijiuterii şi ceasuri de lux. Prima poziţie deţinută a fost cea de coordonator de vânzări pentru ca apoi să devină brand manager al brandurilor Breitling, Gucci, Calvin Klein în România;

- în timpul facultăţii s-a angajat ca vânzător al primului magazin de ceasuri Swatch din România, deschis în Bucureşti Mall;

- de profesie este jurist, fiind absolvent al Facultăţii de Drept, însă nu a practicat niciodată.