Clienţii UPC au în medie viteze de internet fix de 100 Mbps, dublu faţă de media naţională

Autor: Ioana Nita 23.07.2014

Viteza medie obţinută de clienţii serviciilor de internet fix ai companiei de cablu UPC, numărul trei pe piaţa locală de profil, a depăşit la finele lunii iunie 100 Mbps, dublu faţă de media înregistrată la nivel naţional şi de patru ori mai mult faţă de media europeană de 26,6 Mbps, conform unor date comunicate de operatorul de comunicaţii.

Viteza medie luată ca referinţă de UPC este cea calculată de portalul companiei americane Ookla, care oferă instrumente de măsurare a vitezei şi publică topuri la nivel global privind viteza conexiunilor la net.

UPC le pune la dispoziţie clienţilor viteze de descărcare a datelor de pe internet de 200 Mbps în toată aria de acoperire cu servicii de internet a companiei.  În 2011, compania a lansat pe plan local abonamentul „Fiber Power 120 Mbps“ prin care le-a oferit clienţilor acces la viteze de 100 Mbps.

Creşterea vitezei medii de descărcare a datelor de pe internet vine ca răspuns la tendinţele din piaţă - aproximativ 60% dintre utilizatorii de internet din mediul urban au acasă cel puţin 2 dispozitive pe care le folosesc pentru accesul la internet, iar în 30% din cazuri există cel puţin 3 astfel de dispozitive care se pot conecta automat şi la WiFi, potrivit unui studiu Roland Berger realizat în septembrie 2013.

Astfel, pe măsură ce creşte rata de penetrare a echipamentelor care se pot conecta prin WiFi, se estimează că va creşte şi numărul de utilizatori care folosesc simultan conexiunea de internet. UPC este al treilea furnizor de servicii de internet după numărul de abonaţi, pe primele locuri situându-se RCS&RDS şi Romtelecom. România este pe locul trei în lume după viteza serviciilor de net fix, conform datelor Ookla.