Producătorul de jocuri Ubisoft va mai face cel puţin 100 de angajări până la finalul anului

Autor: Corina Mirea 24.07.2014

Producătorul de jocuri video Ubisoft România, prezent pe piaţa locală de mai mult de un deceniu, vrea să recruteze şi anul acesta cu 10% mai mulţi oameni ca în 2013, menţinând astfel creşterea constantă din ultimii ani.

Astfel, în următoarele luni, cel puţin 100 de persoane vor intra pe poziţii nou create în echipa Ubisoft România, care numără mai mult de 1.200 de angajaţi în sediile din Bucureşti şi Craiova.

„În ultimul an am recrutat peste 200 de oameni pe joburi specifice departamentului de producţie jocuri, IT şi testare, cu accent pe poziţiile de programare şi testare. Anul acesta susţinem creşterea constantă de 10% avută în ultimii ani, continuând să ne concentrăm tot pe joburile de programare şi testare“, spune Grigoriada Stroe, directorul de resurse umane al Ubisoft România. Ea conduce politicile de resurse umane ale producătorului de jocuri video de pe plan local de peste trei ani şi jumătate.

În opinia sa, în prezent „lupta“ pentru talente, mai ales în industria IT şi cea de gaming, este tot mai prezentă pe piaţă, cu atât mai mult cu cât statul a oferit scheme de finanţare pentru companiile de profil pentru crearea de noi joburi, dar numărul de absolvenţi continuă să fie prea mic.