Mercedes, Audi sau BMW? Ce marcă preferă românii?

Autor: Bogdan Alecu 02.08.2014

Mecedes, Audi şi BMW ocupă primele locuri în topul preferinţelor românilor, cele trei mărci beneficiind de cel mai mare număr de înmatriculări din clasa autoturismelor premium şi de lux.

Înmatriculările de autovehicule noi Mercedes au înregistrat creşteri de 14%, clasându-se pe locul întâi, cu un total de 1.043. 

Deşi înmatriculările BMW s-au diminuat cu 4%, marca germană rămâne în topul preferinţelor românilor, cu 847 de unităţi noi.

Poziţia a treia este ocupată de marca Audi, cu un număr total de 692 de înmatriculări noi, în creştere cu 10% în primul semestru.

Numărul total al înmatriculărilor de automobile premium şi de lux noi a crescut cu 6% în prima jumătate a anului, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), la puţin peste 3.300 de unităţi. Creşterea pe acest segment este de cinci ori mai mică decât cea de 27% a pieţei totale, în con­textul în care dintre cele 13 mărci luate în cal­cul patru au înregistrat scăderi, una a stag­nat şi opt au crescut.