Operatorul Orange, venituri de 448 mil. euro în S1

Autor: Ioana Nita 30.07.2014

Veniturile Orange România, cea mai mare companie de teleomunicaţii de pe piaţa locală, s-au situat la 448,8 mil. euro în primele şase luni ale anului, aproape la acelaşi nivel ca în perioada ianuarie-iunie 2013, conform rezultatelor grupului francez din care face parte operatorul. În T2 Orange a avut venituri de 219 mil. euro, în scădere cu 4,8% faţă de T2 2013.

Dacă se exclude impactul reducerii tarifelor de interconectare - circa 70%, măsură intrată în vigoare la 1 aprilie 2014, veniturile Orange au crescut cu 4,5% în primul semestru al anului comparativ cu acelaşi interval din 2013.

„Suntem multumiţi de rezultatele obţinute de Orange Ro­mânia în primele şase luni ale anului în pofida impactului scăderii tarifelor de interconectare asupra pieţei. (...) În perioada următoare vom continua investiţiile susţinute în dezvoltarea reţelei 4G, în extinderea gamei de aplicaţii şi conţinut TV, precum şi în serviciile de asistenţă specializată“, a declarat Jean-François Fallacher, CEO al Orange România.

Anul trecut, compania a înregistrat venituri de 934 mil. euro în principal datorită creşterii solide pe internet mobil.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- date despre veniturile din servicii şi evoluţia faţă de 2013 ; numărul de clienţi la finele lunii iunie 

- evoluţia consumului de trafic de date în reţeaua Orange în trimestrul doi ; vânzările de smartphone-uri 

- numărul de utilizatori atraşi pentru serviciul Orange TV