Topul celor mai reclamate bănci din SUA

Autor: Ştefan Stan 30.07.2014

Bank of America ocupă primul loc în topul celor mai reclamante bănci din Statele Unite, înregistrând aproape 40.000 de plângeri numai anul trecut, potrivit unei analize a clienţilor nemulţumiţi, făcută de site-ul financiar Magnify Money, citată de Business Insider.

Fiind cea mai mare bancă din SUA, cu milioane de clienţi, nu este surprinzător că Bank of America primeşte mii de plângeri pe an. De fapt, un număr apropiat de plângeri au primit şi alte corporaţii financiare americane, precum Wells Fargo sau JPMorgan Chase. Însă ceea ce diferenţiază Bank of America de ”competitori” este că deţine recordul negativ în trei domenii diferite: cărţi de credit, ipoteci şi cele mai multe plângeri generale.

Pe locul doi în clasamentul reclamaţiilor clienţilor se află banca Wells Fargo, cu 25.000 de plângeri, urmată de JPMorgan Chase, care a înregistrat anul trecut aproape 20.000 de plângeri. 

Peste 250.000 de plângeri ale clienţilor nemulţumiţi de serviciile băncilor din SUA au fost înregistrate în numai patru ani de la înfiinţarea Biroului pentru Protecţia Financiară a Consumatorilor, în 2010.

Site-ul Magnify Money a alcătuit un infografic care detaliază situaţia plângerilor din băncile americane: 

Sursă Infografic: magnifymoney.com