Coaliţie la Hollywood pentru salvarea ultimei fabrici care produce peliculă pentru filme

Autor: Madalina Cerban 30.07.2014

Confruntându-se cu o posibilă dispariţie a materialului care a făcut industria de la Hollywood faimoasă, o coaliţie de studiouri cinematografice este aproape de a încheia o înţelegere cu Eastman Kodak Co. în domeniul producţiei de filme.

Este de aşteptat ca aceste negocieri - care au fost ţinute în secret până în prezent - să aibă ca rezultat un aranjament prin care studiourile promit să cumpere o cantitate de peliculă de film în următorii câţiva ani, chiar dacă cele mai multe filme şi seriale sunt realizate în prezent folosindu-se tehnologia digitală.

Noul director executiv al Kodak, Jeff Clarke, a declarat că acest pact va permite companiei sale să blocheze planurile privind închiderea fabricii care produce peliculă, din oraşul Rochester, New York. Închiderea fabricii a fost luată serios în considerare, având în vedere că vânzările de peliculă de film ale Kodak au scăzut cu 96% începând din 2006.

Jeff Clarke a sperat iniţial că un grup de studiouri, producători şi regizori vor investi direct în această fabrică, într-un fel de joint venture. Dar acest plan nu s-a concretizat.

Astfel, planurile de a menţine deschisă fabrica prin comenzi pe termen lung făcute de studiouri par mai aproape de concretizare, având în vedere că în această cauză s-au implicat câţiva cineaşti celebri, precum Quentin Tarantino, Christopher Nolan, Judd Apatow şi J.J. Abrams, care în prezent filmează "Star Wars Episode VII" pe peliculă.