Certinvest: Există potenţial ca „migrarea“ dinspre depozite spre acţiuni să capete amploare

Autor: Roxana Pricop 01.08.2014

Scăderea dobânzilor bancare până la pragul de sub 3% pe an alături de ofertele publice de acţiuni derulate de stat pe bursa de la Bucureşti au crescut numărul de investitori dispuşi să îşi asume riscuri mai mari şi să îşi plaseze economiile în acţiuni.

„Pe fondul scăderii generalizate a dobânzilor în piaţa monetară, se remarcă o tendinţă de creştere a numărului de investitori care doresc să îşi asume un risc mai mare aferent investiţiei în acţiuni, în perspectiva unor randamente atractive. La acest aspect a contribuit şi listarea Electrica. În măsura în care evoluţia pozitivă înregistrată de bursă anul trecut se va relua în a doua jumătate a anului, există potenţial ca fenomenul de migrare dinspre instrumente cu venit fix spre acţiuni să capete amploare“, a spus Daniela Vasile (foto), directorul general adjunct la societatea de administrare a investiţiilor Certinvest.

În primele şase luni ale anului 2014, activele totale administrate de Certinvest au înregistrat o creştere de 17,6%, până la 233 milioane de lei. Cea mai mare creştere a fost înregistrată pe segmentul fondurilor deschise de investiţii, de 59,5% până la 89,8 milioane de lei. Evoluţia ascendentă a fost susţinută de preluarea administrării fondului KD Maximus în martie 2014 de la societatea slovenă KD Investments care s-a retras din piaţă.