Romaqua, producătorul Borsec, devine cel mai mare angajator din industria băuturilor

Autor: Mădălina Dediu Panaete 01.08.2014
Romaqua Group, producătorul brandului de apă minerală Borsec, a devenit anul trecut cel mai mare angajator din industria băuturilor din Ro­mânia, atât non-alcoolice, cât şi alcoolice, peste giganţii internaţionali precum Coca-Cola HBC sau Hei­ne­ken, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului şi Mi­nis­terul de Finanţe.

Romaqua a avut anul trecut un număr mediu de 1.967 salariaţi, cu 45 de oameni mai mult ca în 2008, în timp ce principalul rival - Coca-Cola HBC România, a raportat 1.617 angajaţi, cu aproape 1.000 mai puţini decât în ultimul an de boom economic.

În timp ce Coca-Cola HBC Ro­mânia şi-a restructurat în ultimii zece ani masiv activitatea, închizând jumătate din fabrici, Romaqua şi-a lărgit portofoliul de produse cu bere, energizant sau băuturi necarbonatate şi a încercat timid piaţa seminţelor prăjite şi a cafelei. Conform ultimelor date, Romaqua deţine şapte fabrici.

Compania controlată de oamenii de afaceri Octavian Creţu şi Nicolae Palfi a trecut anul trecut pe locul doi în topul celor mai mari companii din industria băuturilor răcoritoare (inclusiv apă minerală) luând în con­siderare cifra de afaceri, de­pă­şind gigantul american PepsiCo.

Romaqua a terminat anul trecut cu un rulaj de circa 588 mil. lei (133 mil. euro).