Electrica a ieşit din perioada de „stabilizare“. Calificarea în indicele BET şi rezultatele financiare i-ar putea susţine mersul acţiunilor pe termen scurt

Autor: Roxana Pricop 05.08.2014
Acţiunile grupului de distribuţie Elec­trica (EL), tranzacţionate la bursa din Bu­cureşti, au ieşit din perioada de stabilizare a preţului. Includerea în indicele BET, prin­ci­pala referinţă a bursei de la Bucureşti, alături de publicarea bilanţului pe primul se­mestru sunt evenimente care ar putea influenţa evoluţia acţiunilor în următoarele luni.
 
WikiZF: Profilul companiei Elec­trica
 
Brokerii de la Raiffeisen Bank şi Citi­group, care au acţionat ca managerii pentru sta­bilizarea acţiunilor Electrica, au anunţat ieri pe bursă că pe 1 august au încheiat opera­ţiunile pentru consolidarea preţului acţiunilor. Stabilizarea preţului a început pe 4 august, în prima zi de tranzacţionare a acţiunilor la bursă, şi nu poate dura mai mult de o lună, potrivit prospectului de admitere la bursă. În acest interval (4 iulie - 1 august) acţiunile Electrica au scăzut cu 3%, până la un preţ de 10,91 lei/tiltu. Preţul din ofertă a fost de 11 lei/acţiune, iar preţul de închidere a primei zile de tranzacţionare a fost de 11,25 lei/tiltu. Minimul atins de acţiunile Electrica a fost de 10,72 lei/tiltu. Ieri, acţiunile Electrica se tranzacţionau la un preţ de 10,98 lei/titlu. Capitalizarea companiei este de 3,77 mld. lei.